50 juiceopskrifter som ebog
50 juiceopskrifter som ebog

Juicer vs Blender – Hvad er forskellen?

Alt hvad du skal vide om forskellen på juicer vs Blender til juice

Vi bliver ofte her på juicekuren.dk spurgt om, hvad forskellen er på en Blender og en juicer. Man skulle jo tro at forskellen er indlysende, men der er faktisk mange forbrugere der er i tvivl om dette spørgsmål om hvad forskellen er på juicer vs Blender. Flere tro nemlig at du kan lave juice ud af en blender, men her prøver vi at komme med svaret på dette spørgsmål.

Juicer vs Blender

Når en juicer presser saften ud af frugter og grøntsager, så er det der kommer ud juice, som er bestående af vand og de næringsstoffer som frugterne og grøntsagerne indeholder. Resten, altså det man kalder bulken, som er frugt “kødet”, samt grøntsags “kødet”, bliver sorteret fra i en juicemaskine. Når du blender frugterne og grøntsagerne, så sorteres pulpen ikke fra juicen, og du får en stor klumpet masse, til det der kan kaldes en smoothie.

Det der gør forbrugerne forvirrede over hvilke maskiner der til hvad, for disse maskiner kan have mange navne som producenterne selv finder på, at der kan være smart at kande sådan en maskine. Så hvordan kan du vide hvad der er en blender, eller en juicemaskine? Det er faktisk meget enkelt. Hvis maskinen fjerner pulpen (frugtkødet) fra juicen, så er det en ægte juicemaskine. Hvis den ikke fjerner pulpen, så er det IKKE en juicemaskine.

Bestil e-bog med 50 juiceopskrifter som PDF eller mobil app – klik her

Men hvilken maskine er så bedst at bruge – Juicer vs Blender?

Det korte svar er…de er begge gode, på hver sin måde.

Vi har alle brug for masser af friske grøntsager og frugt i vores kost, uanset om vi spiser, juicer, eller blender dem. Alle måder er gode måder at indtage dem på, men ofte hænger det jo sammen med hvad man syntes passer til den enkeltes persons temperament. Alle muligheder er gode, på hver sin måde. Hvis du ikke orker at spise en indkøbspose grøntsager og frugt på én dag, så kan du vælge at juice dem i stedet for, hvor du så cirka vil få 2-3 liter dejlig juice ud af disse i stedet for. Hvilket er mere overskueligt at indtage i løbet af én dag.

Mangler du en juicer eller en blender? – Se vores anbefalede forhandlere her

Juicing og Blendning er to gode måder at inkludere frugt og grøntsager i vores kost på, end vi ellers kan spise hvis disse ikke er enten blendet eller juicet. Men disse to måder er forskellige, og det er vigtigt at forstå hvorfor. Når du laver juice saft, så fjerner du de uopløselige fibre – pulpen.

Fibre er også godt

Dette må ikke misforståes, for Fiber er godt for dig. Det holder dit fordøjelsessystem sundt og det sænker optagelsen af sukker. Men det bremser samtidigt også optagelsen af næringsstoffer og nogle af næringsstofferne der findes i fiberen. Når du juicer, kan du udvinde op til 70% af den ernæring lige ned i dit juice glas, og dette er uden de uopløselige fibre, og derfor absorberer din krop 100% af disse næringsstoffer der er i grøntsager og frugt.

Tag for eksempel et kig på de ingredienser. Du bruger, næste gang du laver en juice, og forestil dig at spise det i en stor skål som “salat” ved hvert måltid – Du ville aldrig få tygget færdig! Selv i en blended smoothie, er der en masse produkter der skal indtages.

Hvilken detox kur er bedst?

Du kan vælge imellem to muligheder, når du vælger en detox-kur med juice:
Drikke hjemmelavet juice. Samt at spise udelukkende frugt og grøntsager ved siden af juicen. Eller KUN at drikke hjemmelavet juice uden at spise noget ved siden af. Begge muligheder er gode, men vil afhænge af dine mål og din nuværende helbredstilstand. Her kan du se hvad der er godt til hvad.

Hvis du på en detox-kur af sundhedsmæssige årsager. Eller har beskedne mål for vægttab. Så kan en Reboot hvor du spiser hele frugter og grøntsager ved siden af at drikke juice være en bedre løsning. Men hvis du vil på detox-kur fordi du har som mål at opnå et moderat til højt vægttab. Så er en detox-kur udelukkende bestående af ren hjemmelavet juice være en bedre løsning. Når du kun drikke juice saft, så har du en tendens til at tabe dig hurtigere.

Dette er derfor en af de store forskelle på Juicer vs Blender. Og forskellen på hvorfor du skal bruge enten det ene eller det andet.

Konklusion

Ønsker du et meget effektivt og hurtigt vægttab med en detox-kur med juice. Så skal du bruge en juicemaskine, der sorterer pulpen fra (frugtkødet).

Ønsker du en effektiv detox-kur (udrensning), uden at du behøver det store vægttab. Så kan du bruge en blender til dine grøntsager og frugt. Hvor du beholder “pulpen” (frugtkødet), med de mange fibre i, og du vil opnå et rigtigt godt udrensnings-resultat i din detox-kur.

(Besøgt 15.208 gange, 1 besøg i dag)

Tags:, , ,

Comments (2)

 • Avatar

  Stine

  |

  Kan man evt. ikke bare si det blendede saft, og så få samme resultat som juiceren?

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren

   |

   Hej Stine
   Tak for dit spørgsmål.

   Jo, du kan godt bruge en fin si til det. Metoden kan dog tage lidt længere tid. Frugtkødet (pulp) bliver jo blandet med juicen, når du bruger en blender. Så det er ikke sikkert at du får alt juicen med ud af frugtkødet.
   Du kan dog lade frugtkødet blive i sien i et stykke tid for at få så meget juice ud, som muligt.

   En anden metode, er at du kan købe et ostelærred (tyndt stykke stof med huller, lidt ligesom en si). Så lægger du stoffet over en skål og lader juicen sive ned i skålen. Her har du nemlig mulighed for at klemme lidt ekstra på stoffet, for at få mere juice ud af det. (Pas på tøjet ikke bliver snavset hvis frugtkødet sprøjter).

   Håber det hjælper dig 🙂

   De bedste hilsner – Michael

   Reply

Skriv en kommentar