50 juiceopskrifter som ebog
50 juiceopskrifter som ebog

Sådan kommer du i gang med friskpresset juice

Er du klar til at gå i gang med at lave friskpresset juice?

Det er let at lave friskpresset juice, men ja, det tager tid!

friskpresset juiceDisse tips og tricks vil gøre det lettere for dig, og samtidigt gøre det til en sjov og smidig process for dig at lave friskpresset juice.

Få hele processen om hvordan du kommer godt i gang med din juicekur.

Er du usikker på hvordan du laver dine juiceopskrifter, så kan du altid bestille vores e-bog eller app.

Sådan foregår en juicekur

Du vælger selv hvor lang tid du vil være på juice kur /detox. Om du vælger en 3, 6, 9, 12 eller 15-dages kur er faktisk helt op til dig selv. Du kan også vælge at være på juice kur i 30 dage, eller 60 dage.

Måske har du et ønske om et stort vægttab, og vil gerne prøve en længere juice kur af for at tabe de mange overflødige kilo. Joe Croos tabte 40 kg på 60 dage på en juice kur. Du kan se hvilken juiceopskrift Joe brugte meget i hans juice kur her.

Drik 3 liter hjemmelavet friskpresset juice om dagen + vand

Når du er på en juice kur skal du drikke 3 liter hjemmelavet friskpresset juice om dagen, og det anbefales at du bruger 80/20 reglen, altså at du blander 80% grøntsager og 20% frugt i din juice. Ud over at drikke de 3 liter juice, kan du drikke vand ved siden af denne, og hvor meget vand du drikker er helt op til dig selv og din tørst, men det anbefales at være 1 til 2 liter pr. dag.

Grunden til at du skal drikke en del vand mellem dine juicer, er at du på den måde undgår hovedpine, og det er især i starten. Husk på at en juice kur virkeligt udrenser og “genstarter” din krop, som du måske ikke har prøvet før, og derfor er det godt at drikke rigeligt med vand mellem dine juicer.

Er du stadig lidt i tvivl om hvad du skal? Du kan sagtens bestille en kur online for at afprøve den.

Drik din juice langsomt

For at få den bedste optagelse af alle næringsstoffer og vitaminer fra din juice, er det bedst at drikke din juice langsomt. Dette betyder altså at du ikke bare skal bunde din juice i 2-3 slurke for 1 liter.

Du kan vælge at drikke din juice over 6 gange om dagen, eller 3 gange om dagen, for at følge din spise rytme, men det er som sagt helt op til dig selv. Det er det gode ved en friskpresset juice kur, at du selv bestemmer hvordan du indtager, og over hvor mange gange om dagen du gør dette.

Vi er alle forskellige, og nogen kan lide det på den ene måde, og andre foretrækker det på den anden måde.

På denne side har du alt information om det at starte på en juice kur, og har du spørgsmål til dette, så er du velkommen til at skrive en kommentar nederst på siden. Så vil vi prøve at besvare dine spørgsmål om det at gå på en juice kur så godt vi kan.

Rigtig god fornøjelse med din juice kur – DU BLIVER SÅ LÆKKER!

Her vejleder vi dig igennem alle juiceopskrifterne, og hvordan du forbereder frugter og grøntsager før du juicer dem til friskpresset juice.

Trin for trin guide:

1. Vælg din juicemaskine

Du kan kigge på vores anbefalede forhandlere af juicemaskiner her, eller læse om slow juicer maskiner her.

2. Forbered din indkøbsliste

Inden du tager en tur til grønthandleren eller markedet, så lav en indkøbsliste, så du ved præcist, hvor mange frugter og grøntsager du skal købe.

3. Planlægning

Forbered dine frugter og grøntsager aftenen før, hvis du vil lave helt frisk juice om morgenen, så det er let for dig at komme i gang lige når du er stået op.

4. Få presset din juice

Skyl, skær og juice! Følg de nedenstående trin til at starte med at lave din friskpressede juice. Du er nu klar til at juice.

Sådan laver du din juice

1. Vask dine frugter og grøntsager grundigt inden brug

At skylle og vaske dine frugter og grøntsager inden du juicer dem er en meget vigtig del af det at lave sin egen hjemmelavede juice. Der kan nemlig være mange bakterier i overfladen af disse.

2. Ha’ en større plastikpose klar til frugtkødet (pulpen)

At have en pose klar til at hælde pulpen ud i under juice processen er en god ting. Hvis du altså bruger en juicemaskine der sorterer frugtkødet fra undervejs.

3. Skræl dine frugter og grøntsager for at undgå skum i juicen

Hvis du vil undgå for meget skum i din juice, så kan vi anbefale at du skyller frugt og grøntsagerne før du juicer dem. Dog kan der være mange vitaminer i skrællen, så det vil vi lade være op til dig selv at afgøre.

4. Skær dine frugter ud, så de passer ned i juicemaskinens modtager rør

Skær dine frugter og grøntsager til så de passer ned i det hul hvor du kommer disse ned i din juicemakine, så det gør processen lettere for din juicemaskine.

5. Tilpas hastigheden på din juicemaskine hvis du kan

Juicemaskiner er forskellige, men på nogen juicemaskiner kan du skrue op og ned på hastigheden, og det er er noget som du skal tænke på npr du juicer dine frugter og grøntsager. De hårde ingredienser kræver højere hastighed end de bløde ingredienser. Bemærk! En slow juicer har kun én hastighed, og tager alle slags frugter og grøntsager med denne hastighed )enten 80 omdrejninger, eller de nyeste modeller kører kun med 40 omdrejninger i minuttet.

6. Er pulpen stadig fugtig, kan den gen-juices

Tjek om pulpen (frugtkødet) stadigt er fugtigt inden du smider den ud. Hvis den stadig er fugtig, så kan du faktisk gen-juice pulpen, og få endnu mere juice ud af den.

7. Begynd at drikke din friskpressede juice

Nu skulle du gerne have den skønneste friske juice klar til at drikke. Drik juicen så hurtigt som muligt, da det eller begynder at miste næringsværdi i den frie luft. Men hvis du opbevarer juicen korrekt, så kan det vare op til maksimum 2 dage i køleskabet (op til 72 timer, hvis det er lavet med en slow juicer). Hvis du gerne vil have din friske juice kold, så hæld lidt isterninger i juicen.

8. Rengør din juicemaskine

Det er nu tid til at rengøre din juicemaskines dele, og det gør du i lunkent eller varmt vand, og med sæbe. Tjek i brugsanvisningen først, om maskinens dele kan tåle at komme i opvaskeren hvis du har sådan en.

Tips til opbevaring af din friskpressede juice

1. Lav en dobbelt portion juice

Dette gør at du kan drikke noget af din juice omgående, samt at du kan gemme resten til senere på dagen, eller dagen efter.

2. Opbevar din juice i køleskabet

Friskpresset Juice kan holde sig frisk i 24-48 timer i køleskabet (72 timer er maksimalt ved slow juicing). Hvis du vil medbringe din friskpressede juice på farten, så medbring den i en kølig beholder.

3. Opbevar din friskpressede juice i en lufttæt beholder

Opbevar din juice i en lufttæt beholder, helst en glasbeholder, men BPA-fri plast kan også sagtens bruges.

4. Fyld beholderen op til toppen med juice

Fyld saft til toppen af din foretrukne beholder for at forhindre ilt i at komme til juicen, for ilten kan nedbryder næringsstofferne i juicen.

5. Frys din juice

Frysning af din juice er også en mulighed, men mindre anbefalet end køling i køleskabet. Hvis du vil fryse din juice, så skal dette gøres umiddelbart efter saftpresningen. Du kan tø juicen i køleskabet og drikke inden for 7-10 dage efter frysning.

Opbevar juicen i de korrekte omgivelser

Opbevar juicen i det rigtige miljø. Den friskpressede juice skal opbevares i et mørkt, køligt miljø væk fra varme og lys.

(Besøgt 53.774 gange, 1 besøg i dag)

Tags:, , , ,

Comments (49)

 • Avatar

  Jan Wagner

  |

  Når jeg læser her og også om Joe Cross, så synes jeg ikke der er noget om tilskud af olier, proteinpulver, Spirulina, Greens, probiotika og lign. som i andre juicekure.
  Er det fordi det ikke er nødvendigt eller hvad er erfaringerne mht. det ?
  Vh. Jan Wagner

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Jan
   Tak for dit spørgsmål.
   Det er ikke nødvendigt i en juicekur at tilsætte protein osv.
   Dog anbefales det at tilsætte eksempelvis proteiner hvis du ikke vil tabe muskelmasse.
   Men det bedste du kan gøre er at tage en snak med din læge hvis du vil på en seriøs juicekur over 3-5 dage.
   Håber at dette gav dig svar på dit spørgsmål.

   De bedste hilsner – Jan Bachmann – Juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  Signe

  |

  Hej
  Jeg læste lige et af spørgsmålene, at i sagde at man skulle kontakte lægen, hvis man skulle på kuren i længere tid end 3-5 dage, så ville bare høre hvorfor. Og om i ville Anbefale kuren til en pige på 15 år.

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Signe
   Tak for dit spørgsmål.

   Da jeg jo ikke kender din fysik og evt. skavanker (hvis du har nogen), så anbefaler jeg altid at tage en snak med egen læge for at være på den sikre side.
   Dette er i det hele taget en god ide at gøre, da du sammen med din egen læge kan snakke sammen undervejs i en kur, også for at måle fremskridt og i det hele taget at bruge egen læge som vejleder under en slankekur.

   Håber at dette gav dig svar på dit spørgsmål.

   De bedste hilsner

   Jan Bachmann
   Juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  Nina

  |

  Jeg husker i filmen med Joe Cross at han nævner over for en person at han lever af friskpressede grønt- frugt og nødder bælgfrugter…mit spørgsmål lyder, hvor meget af nødder og bælgfrugter mon er tilladt under juicekur ? ved du det og er det nødvendigt?
  Dbh Nina

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Nina
   Tak for dit spørgsmål.
   Det ved jeg faktisk ikke, da jeg aldrig selv har brugt nødder under en juicekur.

   Men prøv at kigge efter på Joe’s egen hjemmeside, og skriv evt. til ham der.
   http://www.rebootwithjoe.com/tag/joe-cross/

   Håber at du finder ud af det

   De bedste hilsner – Jan Bachmann
   Juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  Charlotte

  |

  Hejsa..
  Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvordan jeg beregner kcal i en juice, lavet på slow juicer? – Jeg forsøger at tabe mig og spiser derfor ikke over 1500 kcal om dagen.
  Ift kur, hvad er dine anbefalinger så med juice – jeg er meget stor fan af selv af juice den, så håber jeg kan fortsætte med at lave en morgen juice…
  På forhånd mange tak.

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Charlotte

   Der er mange faktirer i dit spørgsmål som der kan spille ind.
   Hvor stor er den juice du gerne vil drikke og hvad består den af?
   Som udgangspunkt kan du finde en kalorie tabel (http://kalorietabel.dk/groentsager/) på nettet og regne dine kalorier i din juice ud på denne måde.
   Husk at det er bedst at du bruger 80/20 måleenheden, altså 80% grøntsager og 20% frugt i din juice ved vægttab.
   Så du ikke får for meget frugtsukker.
   Håber at dette svar kan hjælpe dig.

   De bedste hilsner – Jan Bachmann – juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  Lea

  |

  Heej 🙂 mht. Kalorier, når man presser alt saften ud af en frugt/grøntsag er det så ikke et andet antal kalorier man står med når frugtkødet er fjernet ? Altså væsentligt mindre ved nogle slags frugter og grøntsager. Jeg er ikke ekspert i hvad kalorier er og hvad de gør. Tror jeg ikke der er så mange der er. Jeg synes jeg har hørt, at mange tror at fordi der er mange kalorier i noget, så er det usundt og feder, men fx. nødder, banan og avocado er bestemt ikke usundt, men kalorierige madvare.

  Undskyld hvis det blev et sidespring.

  Kærligste hilsner Lea.

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Lea

   Så længe du juicer dine frugter og grøntsager, så kan du have ret i at der ikke er de samme kalorier i den færdiglavede juice. Hvor lidt og hvor meget der er forskel på den pressede frugt og selve juicen, det ved jeg ikke. Jeg ved kun at hvis du laver og drikker 3 liter juice om dagen, så taber du dig og får en sundere krop.

   De bedste hilsner
   Jan Bachmann – Juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  Sarah

  |

  Hej.
  Jeg er 13 år og vil gerne på juicekur.
  Vil kuren også virke hvis bare man gør det 1 dag om ugen ?

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Sarah

   Det eneste du vil få ud af at være på juicekur 1 gang om ugen (3 liter hjemmelavet juice på 1 dag), er at du vil rense ud i dit system 1 gang om ugen. Det vil højest sansynligt ikke betyde at du vil tabe dig, men derimod at du vil få renset ud i din krop 1 gang ugentligt. Håber at det gav dig svar på dit spørgsmål.

   De bedste hilsner

   Jan Bachmann – juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  Maiken

  |

  Hvor meget juice udgør én portion? Tænker det er relevant, når jeg skal finde beholdere, der passer med at jeg kan opbevare juice på farten uden ilt.
  Mvh Maiken

  Reply

 • Avatar

  Jeannette Ammonsen

  |

  Hej jeg vil rigtig gerne prøve denne Juicekur. Men ved ikke hvordan jeg fordeler de 3 liter ud på dagen. Og hvordan jeg ved hvornår jeg har drukket 3 liter 🙂

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Jeannette
   Tak for dit spørgsmål.
   Du kan fordele de 3 liter som du har lyst. Eksempelvis indtage dem lige som 3 måltider om dagen. Husk at drille vand ved siden af juicen. Mængden af vand afhænger af hvor tørstig du er. Den bedste måde er at have 3 x 1 liters dunke/flasker at komme juicen i. Så vil du altid kunne holde stur på mængden hver dag.

   Reply

 • Avatar

  Tina

  |

  Hej
  Jeg juicer selv meget, dog kun grøntsager, er det ok i forb. med juicekuren, eller skal man under den have lidt “sukker”?
  på forhånd tak

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hejsa
   Tak for dit spørgsmål.
   Jeg vil nok sige at det er en smagssag. Nogen kan godt lide en lidt sødere smag som mange frugter kan give os. Det er ikke specielt fordi vi har brug for sukkeret i frugterne, men det gode ved den frugtsukker der er i frugter er, at det giver os fibre sammen med den søde smag. Men når vi juicer frugt er det jo uden disse fibre, da det kun er juice.
   Igen kommer det an på om du kører på 100% juice i løbet af dagen, eller du blander anden kost i din dagligdag end juice.
   Håber at dette gav dig svar på dit spørgsmål.

   De bedste hilsner – Jan Bachmann – juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  Tina

  |

  Hej

  Har købt de 50 opskrifter. Hvor meget bliver der af en enkelt opskrift – er det en halv liter ?
  Vh

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Tina
   Tak for dit spørgsmål.
   Det er individuelt fra opskrift til opskrift hvor meget juice der kommer ud af hver enkelt opskrift.

   Grunden til at jeg har lavet opskrifterne på denne måde er, at man kan smage de forskellige opskrifter først, og så gange op med det antal ingredienser der giver den portion som den enkelte bruger gerne vil have af hver opskrift. Dette er også meget individuelt også.

   Opskrifterne er lavet med det formål at man selv kan dosere op med ingredienser, så du selv kan finde dine egne favoritter på den måde.

   Jeg håber at dette gav dig et svar på dit spørgsmål.

   De bedste hilsner – Jan Bachmann – juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  Vibeke

  |

  Hej!
  Jeg overvejer seriøst at prøve en juice kur og har derfor lånt en bog “den fedeste juicekur”.
  I vejledningen står der dog at man undervejs i forløbet skal drikke 1 glas Supergreens og
  Elektrolyt-shot samt 1 glas probiotika, NDS Classic.
  Hvad er det? Og hvor købes det?
  Håber meget I kan hjælpe mig…
  Vh Vibeke

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Vibeke
   Jeg vil anbefale at du spørger dem der har skrevet bogen om disse ting ;-).
   Det er desværre ikke noget jeg ved noget om det de skriver der. Beklager.
   Held og lykke med din juicekur. Jeg håber at du får et godt resultat ud af det.

   De bedste hilsner – Jan Bachmann – juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  Lars Jensen

  |

  Hej.

  Jeg har med stor interesse læs på nettet om at juice. men er lidt forvirret, da meget af det handler om at tabe sig. det har jeg ikke brug for. jeg søger information om hvordan jeg gør når jeg gerne vil af med min diabetes 2. ved at juice.
  Har du nogle forslag, jeg har købt en saft presser.
  KH Lars

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Lars

   Jeg vil anbefale dig at læse min artikel om emnet mht. diabetes 2 og juice. https://www.juicekuren.dk/sukkersyge-diabetes-og-juicekur/
   Derefter vil jeg anbefale dig at tage en snak med din læge inden du begynder med juice for alvor. Så har i en status for din tilstand inden du begynder med juice.
   Begynd med at drikke en halv liter juice om dagen, eller 1 liter juice om dage. 1 liter juice svarer til et måltid. Du kan også starte med 1 liter juice om dagen. Det er helt op til dig selv. Husk at når du laver juicen at du bruger hovedsageligt grøntsager i juicen. Brug evt 80/20 reglen med 80% grøntsager og 20% frugt.
   Efter et måned eller 2 tager du ned til din læge igen og får målt dine tal. Nu skulle det gerne have ændret sig til det bedre.

   Men husk…jeg kan ikke garantere for om det giver fremskridt eller ej, da vi alle sammen har forskellig fysik.
   Jeg har dog hørt om bekendte der er sluppet af med diabetes 2 og har reduceret deres dårlige tal mærkbart med juice.

   God fornøjelse og held og lykke med det.

   De bedste hilsner – Jan Bachmann – juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  Anja

  |

  Hejsa.
  Jeg ville høre om jeg må drikke the. Jeg plejer at drikke sort the uden mælk og sukker.
  Hvis jeg må drikke the hvor meget må jeg så drikke ? Jeg kan nemlig nogle gange godt komme op på 3 l the om dagen.

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Anja, det må du gerne.
   Husk dog på at te er vanddrivende, så du skal huske at få drukket vand også.

   De bedste hilsner – Jan Bqchmann – juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  Sara

  |

  Hej
  Jeg har tænkt mig at starte på kuren, men dog ikke helt fuldt ud, så tænkte på om det er Iorden at spise sundt , men ikke så meget mad, jeg går i skole og har brug for noget at tygge på om dagen, det bare et eller 2 stykke rugbrød om dagen jeg tænker på..?

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Sara
   Tak for dit spørgsmål.

   Som udgangspunkt bør du ikke indtage andet, mens du er på kuren. Dette er for at få mest muligt ud af kuren.
   Selvfølgelig kan det være nødvendigt for dig, at have lidt ekstra energi for at holde hovedet klart i skolen. Vi er alle forskellige.
   Derfor er det også en god idé, at du opsøger din egen læge, hvis du planlægger en længere kur. Du kan dog godt kombinere juicen med en smule mad, men det er ikke sikkert at du får en 100% effekt.
   Du kan læse lidt mere om udrensning af kroppen her:
   https://www.juicekuren.dk/udrensnings-tips/
   Håber svaret hjalp dig 🙂

   De bedste hilsner – Michael

   Reply

 • Avatar

  IM

  |

  Hej
  Jeg spiser dagligt en vitaminpille (kosttilskud), men er det dumt at gøre under en juicekur?

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.DK

   |

   Hej IM
   Tak for dit spørgsmål.

   Du burde indtage alle de vitaminer, som du har behov for under en juicekur.
   Tænk på alle de grøntsager, som du juicer. Der er masser af vitaminer i dem.
   Selvfølgelig kommer det også an på, om du udelukkende juicer frugt eller om du blander grøntsager med i.
   Og om du blot supplere dine normale måltider med juice, eller om du direkte er på en kur i flere dage kun med juice.

   Hvis du generelt mangler et bestemt vitamin, så er der nok chance for at du stadig har behov for dette.

   Husk at det altid er en god idé at konsultere egen læge. Lægen er langt bedre kvalificeret til at rådgive omkring din krops behov for vitaminer.
   Sammen kan I finde ud af, om du er i mangel på nogle i forvejen.

   Håber du kunne bruge svaret 🙂

   De bedste hilsner – Michael

   Reply

 • Avatar

  Jesper

  |

  Hej med jer, jeg har tænkt mig at prøve juicekuren i længere tid.
  Jeg er 49 år og har ca. 15 kilo for meget på, jeg har tænkt mig at lave en 5/2 kur
  5 dage med juice og 2 dage med kød/ salat. + en masse cykling
  Jeg har følgende spørgsmål.
  ..1 Frugtkødet der er tilbage i juicepresseren, kan det også spises, min ide er at blende det hele sammen evt. lidt protein pulver, og da jeg vil bruge en blender, får jeg jo frugtkødet med..er det ok, eller hvorfor indgå det ikke i selve juicen?
  ..2 Findes der nogle opskrifter der passer til en liter, da man jo skal have 3 liter om dagen, eller laver man efter opskrifter (ca.35 cl) og tilsætter væske (vand) så man kommer op på en liter

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren

   |

   Hej Jesper
   Tak for dit spørgsmål.

   1: Grunden til at du primært skal bruge en juicemaskine i stedet for en blender, er hvis du gerne vil opnå et vægttab.
   Hvis du bruger en blender får du nogle ekstra fibre med (fra frugtkødet/pulpen), der er med til at forhindre optagelsen af næringsstofferne fra frugt og grønt.
   Du kan læse mere om forskellen på en juicer og en blender her.
   De dage, hvor du så spiser kød og salat, kan du sagtens bruge det overskydende frugtkød. Det kan eventuelt blendes. Prøv også at se her, hvad du kan bruge overskydende frugtkød til: https://www.juicekuren.dk/frugtkoed/

   2: Det er 3 liter juice om dagen (og eventuelt vand ved siden af). Så du skal ikke hælde ekstra væske (vand) i din juice.
   Hvad angår opskrifter, så er det lidt forskelligt, hvad der kommer ud af det. Også alt efter hvilken maskine der anvendes.
   Men prøv at kigge på den berømte Mean Green juice: https://www.juicekuren.dk/mean-green-juiceopskrift/
   Den er ca. til 1-2 glas juice (svarende til 1 måltid).
   Derudover er det også at prøve sig lidt frem. Husk at du sagtens kan gemme din juice 24-48 timer efter. Ved en slow juicer kan du gemme helt op til 72 timer efter som maksimum.

   Håber du kunne bruge svaret 🙂

   De bedste hilsner – Michael

   Reply

   • Avatar

    Jesper

    |

    Ja mange tak

    Reply

 • Avatar

  Christina

  |

  hej Michael

  man plejer at sige at man skal indtage olie når man drikker juice for at optage de fedtopløselige vitaminer men det kan jeg ikke se at der står noget om i denne juicekur!! Hvordan kan det være??

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren

   |

   Hej Christina
   Tak for dit spørgsmål.

   Det er ganske korrekt at olie (fedt) er vigtigt for din krop. Blandt andet for at optage vitaminer, holde funktioner i hjernen kørende samt at reducere hjerteproblemer.
   Normalt opbevarer vores krop en ganske god mængde fedt. Så hvis det blot er omkring et par uger, at du skal være på kuren, burde det ikke være nødvendigt at bruge olie.
   Vores krop udløser nemlig fedt, når vi taber os eller dyrker motion.
   Desuden får du faktisk stadig fedt fra nogle frugter og grøntsager selvom, at du juicer. Den berømte Mean Green juice er blandt andet en opskrift, hvor du får tilføjet fedt til kroppen. Juicekuren.dk/mean-green-juiceopskrift

   Men hvis du gerne vil have noget olie (fedt) til kroppen, så kan du eventuelt prøve:
   – Olivenolie
   – Kokosolie
   – Avocadoolie

   Du kan også blende din juice sammen med en avocado for at få lidt ekstra fedt.

   Håber svaret har hjulpet dig 🙂

   De bedste hilsner – Juicekuren

   Reply

 • Avatar

  Cecilia

  |

  Hvis man downloader jeres 50 opskrifter, er det så lige meget hvilke juices man drikker i løbet af dagen? Der er ikke nogen, der er specielt egnet til morgen, middag eller aften?

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren

   |

   Hej Cecilia
   Det er helt op til dig selv, hvilke juices du har lyst til at drikke på hvilket som helst tidspunkt af døgnet.
   Du får 50 blandede opskrifter, som du frit kan vælge i mellem.

   Håber det hjalp dig 🙂

   De bedste hilsner – Juicekuren

   Reply

 • Avatar

  Sonja

  |

  Jeg har lige købt en grønsagsjuice maskine. Da jeg ikke kan tåle ret meget forskelligt frugt er det grøntsager jeg presser. Jeg har dog det problem, at jeg får hovedpine og ondt i muskler og led, når jeg drikker juicen. Er det almindeligt, når man er nybegynder? Det er ikke en fastekur.

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren

   |

   Hej Sonja

   Hvis du oplever voldsom hovedpine og smerter i muskler samt led, er det altid en god idé at kontakte egen læge.
   Selvfølgelig skal kroppen lige vænne sig til de friske mineraler og vitaminer. Du skal huske, at det er en slags udrensning af kroppen, så din krop vil automatisk reagere på det.
   Husk også at drikke masser af vand ved siden af. Uden vand kan der nemlig opstå hovedpine, og muskler og led kan begynde at gøre ondt.

   De bedste hilsner – Juicekuren

   Reply

 • Avatar

  Christina

  |

  Hej!
  Jeg har set på din side og vil forsøge en juicekur.
  Men har lige et spørgsmål, må man drikke kaffe og te mens man er igang ?

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren

   |

   Hej Christina

   Kaffe kan ikke anbefales, mens du er på en juice kur. Kroppen kommer nemlig på ekstra arbejde med at nedbryde koffeinen, og det kan begrænse effekten af kuren.

   Du skal også gerne holde dig fra sort og grøn te. Det indeholder også koffein.
   Hvid te indeholder som regel ikke koffein. Så generelt set skal du bare gå efter koffeinfri te.

   De bedste hilsner – Juicekuren

   Reply

 • Avatar

  Jona

  |

  Angående medicin burde det vel ikke betyde noget jeg tager mod depression hæmorider og epilepsi vel jeg har ca 20-25 kg for meget og går osse nogle gåture på Ca 5 km om dagen og plejer at drikke en del vand men det er mest min mave der er oppustet

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren

   |

   Hej Jona
   Tak for dit spørgsmål.

   Det er altid en god idé at kontakte egen læge, især hvis du går og har nogle sygdomme, som kan have indvirkning på kuren.
   Det kan i hvert fald klart anbefales at du snakker med din læge, før du går i gang. Sammen kan I bedre finde ud af, hvad der vil passe lige præcis for dig.
   Husk at lægen er uddannet til at vejlede i sådanne situationer.

   Håber du kan bruge svaret 🙂
   De bedste hilsner – Juicekuren

   Reply

 • Avatar

  Benjamin

  |

  Hey Juicekuren.

  Godt initiativ at sprede budskabet i dk. Har selv kørt 1 kur på 10 dage hvor jeg sned 10 kg. Efterfølgende kure har haft mindre succes, mest fordi jeg snød til en skive brød eller ost 1 gang om dagen.

  Er spørgsmål. Jeg har snart læst mange sider op og ned, men hvis jeg fx erstater 1 måltid om dagen med juice fx frokost, dør min mave fuldstændigt. Fik et begyndende mavesår pga dette.
  Konsulter lægen skriver i alle. Men lægen ved intet om juicekur, og melder altid det er på eget ansvar. Så med mindre lægen kender til kuren, kan han kun sige om du er rask. Hvilket han ikke kan måle i detaljen før skaden er sket.

  Nå men min læge gav mig lidt piller og nu jeg på igen. Jeg har så kunne læse mig til kroppen anvender forskellige enzymer til at nedvryde forskellige madvare og drikke. Derfor synes det umiddelbart skidt at skifte uregelmæssigt, da kroppen forbereder sig til normalen. Hvad er din erfaring med dette?

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren

   |

   Hej Benjamin

   Rigtig fedt at høre, at kuren har hjulpet dig.
   Det er selvfølgelig rigtigt, at lægen umiddelbart ikke kan hjælpe med juicekuren, hvis ikke han kender til den. Men derfor kan han selvfølgelig give nogle generelle gode råd omkring din krop. Og hvad angår dit mavesår, så er det meget svært at sige, hvad der kan være skyld i det. Måske kan en lille optrapning til kuren være nødvendig?
   Altså at du starter langsomt med blot at drikke noget frisk juice uden at erstatte et måltid. Herefter overgår du så til at erstatte et enkelt måltid osv. Ind til at du fuldstændig har erstattet dine måltider med juice.
   Det samme skal du så gøre, når du skal stoppe med kuren igen. Start stille med en smule mad (evt. spis noget fast frugt og grønt ind imellem).

   Dette er selvfølgelig blot et bud, så din mave ikke får et alt for stort chok med det samme.

   Håber du kan bruge svaret 🙂

   De bedste hilsner – Juicekuren

   Reply

 • Avatar

  Emely

  |

  Hej.
  Jeg overvejer meget og starte på juicekuren, og vil helst gerne lave juicerne selv.
  Men hvordan ved man hvilken maskine der er bedst? Har fundet en der hedder en saftcentrifuge – fungerer den på samme måde som en juicecentrifuge?

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren

   |

   Hej Emely
   Tak for dit spørgsmål.

   Lad os starte med at kigge på det der hedder en saftcentrifuge/juice centrifuge (ja, det er samme maskine).
   Her bliver din juice bearbejdet med en klinge, og den har en hurtigere fart. Dog risikerer du at din juice bliver iltet, så den ikke holder sig så længe.
   Det gode er, at din juice bliver hurtigt færdig.

   Det næste punkt er en slow juicer. Dem kan du finde her: https://www.juicekuren.dk/slow-juicer/
   Her bliver din juice lavet en smule langsommere, men du undgår også at den bliver mere iltet. Dermed kan du gemme det i længere tid.
   Det er også her, at du får flest vitaminer og mineraler med i din juice.

   Håber du kunne bruge svaret 🙂

   De bedste hilsner – Juicekuren

   Reply

 • Avatar

  Anette

  |

  Hej. Jeg har lige købt en slowjuicer, og kunne nu godt tænke mig at komme på juice kur, da jeg vejer 23 kg for meget, og er fuldstændigt drænet for energi. Jeg har leddegigt, og får derfor en del medicin dagligt.Mine spørgsmål er nu; Tænker om medicin og udrensning med juice kur, kan arbejde sammen? Skal jeg starte langsomt op med kuren, og mærke efter, eller skal jeg bare springe ud i det, og gi den gas fra starten (det ville jeg helst)… ?

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren

   |

   Hej Anette
   Tak for dit spørgsmål.

   Det klogeste er selvfølgelig at du skal tage en snak med din læge. Da han/hun er uddannet til at hjælpe dig med din leddegigt.
   Det er klart at udrensning har en effekt på din krop. Som du selv skriver, så kan du prøve at starte ud med at juice sammen med noget almindeligt mad.
   Så får du at se, hvordan din krop vil reagere på den friske juice.
   Du kan eventuelt erstatte et enkelt måltid med juice, så du lige får en forsmag på situationen.
   Hvis du ikke kan erstatte alle måltider med juice, så er det bedre at du kombinere juice og almindelig kost.

   Men husk dog at tage en snak med lægen, angående din medicin og om den eventuelt vil påvirke en udrensning.

   Håber du kunne bruge svaret 🙂

   De bedste hilsner – Juicekuren

   Reply

Skriv en kommentar