50 juiceopskrifter som ebog
50 juiceopskrifter som ebog

Sukkersyge (Diabetes 2) og juicekur

Forebyg sukkersyge med juice

sukkersyge og juiceVidste du at 93% af sukkersyge (diabetes 2) tilfælde skyldes hvad vi spiser og hvor meget vi bevæger os? Det vil altså sige at det ofte er vores valg af livsstil der i mange tilfælde kan skyldes at vi får sukkersyge (diabetes 2). Dette betyder at vi faktisk helt selv, i de fleste tilfælde, kan styre om vi udvikler sukkersyge eller ej igennem vores kost, samt motion.

Så du kan altså stoppe den negative udvikling igennem din kost og motion, hvis du er ved at udvikle diabetes 2 (også kaldet gammelmands sukkersyge). Og juice er, efter sigende, en af vejene til at undgå eller komme af med diabetes 2.

For sukkersyge patienter kan det faktisk betyde at de kan skære kraftigt ned på medicinen, og i enkelte tilfælde helt stoppe medicineringen for sukkersyge (diabetes 2).

Kan du få det bedre med juice hvis du har sukkersyge?

Svaret er, JA! Uanset om du har sukkersyge eller ej, så er grøntsager og frugt sundt for dig at spise, og drikke som juice. Har du sukkersyge (diabetes 2), så anbefaler vi selvfølgelig at du besøger din læge før du starter, for der er nogle ting du skal lave om på i din livsstil.

Tag en snak med din læge hvis du har sukkersyge for at være sikker

Det er vigtigt altid at konsultere din læge, før du starter en juicekur. Om du har den ene eller den anden type diabetes (sukkersyge 2), så er det meget vigtigt at få din læges godkendelse og tilsyn. (Hvis du tager medicin, er det vigtigt at drøfte din juice detox med din læge).

Bestil e-bog med 50 juiceopskrifter som PDF eller mobil app – klik her

Forslag til hvordan du kan køre en juicekur:

Du kan eksempelvis tage en periode på 10 dage hvor du kombinerer juice og almindelig sund kost. Kombinationen af juice, indtagelse af hele frugter og grøntsager, samt almindelig sundt kost, giver dig ekstra fibre fra hele grøntsager og frugter vil hjælpe med at holde dit blodsukker stabilt.

Her kan du blot udskifte de sødere frugter med en grøn juice/smoothie. Tilføj en skefuld detox protein pulver for at hjælpe med at holde dine sukkertal stabile (dette skal du drøfte med din læge hvordan du gør).

Drik vand nok så du ikke dehydrerer

Vær ekstra opmærksom på hydrering og drik derfor masser af vand. Når du er dehydreret, er dit blod mere koncentreret og sukker niveauet kan være højere. Derfor er indtagelse af vand godt. Ved at holde dig selv aktiv ved enten gåture eller anden motion hjælper det til at holde blodsukkeret i skak. Eksempelvis er styrketræning vigtig. Se evt. vores artikel om juice og motion her.

Flere grøntsager end frugt – Brug 80/20 reglen

Lav dine juicer med flere grøntsager end frugter. Brug altid 80/20 reglen om 80% grøntsager og 20% frugt når du laver juice. Kig derfor altid efter de grønne juice med hovedsageligt grøntsager i.

5 gode råd til sukkersyge patienter

Råd 1.

Spis små, hyppige måltider i løbet af dagen. Hvis du spiser på den måde kan det hjælpe med at holde blodsukkeret stabilt og forhindre overvægt. Opretholdelse af sund kost i hverdagen så du enten opnår eller vedligeholder en sund vægt er meget afgørende for alle med type 2-diabetes.

Råd 2.

Miks protein med kulhydratrige fødevarer, herunder frugt og stivelsesholdige grøntsager. Protein- og fiber-rige fødevarer bliver fordøjet langsommere end kulhydratrige fødevarer, hvilket gør denne kombination rigtig god til at holde blodsukkeret stabilt og inden for en sund rækkevidde. Tilføjelse af protein til kulhydrater forsinker optagelsen af ​​sukker fra de kulhydratrige fødevarer.

For eksempel, en håndfuld mandler med en appelsin er en god kombination. Spis en frugt eller grøntsag med hvert måltid og mellemmåltid. Hvis du øger dit indtag af frugt og grønt, så er det med til at give en sund balance af næringsstoffer som fibre, vitaminer, mineraler.

Råd 3.

Spis hele frugter og grøntsager. Disse hjælper med at kontrollere dit blodsukker. Hvis du vil lave hjemmelavet juice, så anbefaler vi de grønne juicer der hovedsageligt består af grøntsager.

Råd 4.

Drik masser af vand (Selvfølgelig uden at drukne dig selv :-)). At være dehydreret hæver blodsukkeret ved at gøre dit blod mere koncentreret. Hydration (drikke godt med vand) hjælper til at booste din energi, og reducerer trangen til sukker, og understøtter samtidigt stofskiftet.

Råd 5.

sukkersyge og juiceBrug kanel i din kost. Forskning tyder på, at kanel kan hjælpe med at holde blodsukkeret i skak. Prøv at inkludere kanel i dine foretrukne måltider, herunder smoothies, frisk juice.

Men husk ALTID at konsultere din læge før du begynder en ændring af din livsstil igennem din kost. Især hvis du tager medicin eller har sukkersyge.

(Besøgt 3.585 gange, 1 besøg i dag)

Tags:, ,

Comments (2)

 • Avatar

  Emma

  |

  Hej. Jeg vil gerne lige informere dig om, at den form for diabetes du nævner i din artikel er type 2 diabetes, og det synes jeg, at du bør skrive, så det ikke bliver den overordnede holdning her i Danmark, at alle typer diabetes er selvforskyldte, for det er type 1 diabetes bestemt ikke.

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Emma
   Tak for din information og rettelse.
   Det er selvfølgelig Diabetes 2 vi her hentyder til.

   De bedste hilsner – Jan Bachmann – Juicekuren.dk

   Reply

Skriv en kommentar