50 juiceopskrifter som ebog
50 juiceopskrifter som ebog

Venus Williams – Tennisstjernen der elsker juice

Hvis du er vild med juice, så har du og Venus Williams mere til fælles, end du tror. Den succesfulde tennisdarling, som står bag ikke mindre end 7 Grand Slam titler, er nemlig en stor fan af at eksperimentere med at lave super sunde juice. Det er noget, som hun blev introduceret for helt tilbage i barndommen.

I dag samarbejder hun blandt andet med den amerikanske juice-gigant, Jamba Juice, og hun er ikke ked af at dele sine personlige tips med andre juiceelskere. Læs videre for at finde ud af, hvordan Venus’ juice-passion startede, og hør hvad hendes ultimative yndlingsdrikke er!

Allerede som lille lærte Venus om det, hun kalder “power of juicing” – magten og fordelene ved at lave sunde juice og smoothies – takket være hendes mor, Oracene Price.

I køkkenet så hun på, når moderen lavede et hav af forskellige juicekombinationer, heriblandt de mirakuløse grønne juice, mange år før de blev et trend på folks Instagram-profiler. I et interview med det amerikanske magasin, Shape, fortæller Venus, at hun “voksede op i et hjem fyldt med ernæring.”

Min mor gik meget op i frugt og grøntsager, fordi hun er vegetar. Min opvækst bar præg af hendes sunde indflydelse, så for mig har sundhed og fitness altid været en livsstil. Min mor startede med juicing (det at lave juice fra bunden, red.), før det blev en dille. Jeg så hvordan hun lavede dem og drak dem,” fortæller Venus Williams i interviewet med Shape. 

Som barn handlede det dog mest om at se på, og ikke så meget om at drikke. Først senere, da hun begyndte at spille tennis og gå seriøst op i sin træning og kost, blev juice en daglig følgesvend for Venus Williams.

Dagen i dag består hendes morgenmad oftest udelukkende af en juice eller smoothie – typisk en grøn kombination af grønkål, spinat, ananas og vegansk proteinpulver. Også til træning medbringer hun ofte en smoothie, der er rig på kulhydrater, så hun kan få sig et energiboost under de fysisk hårde aktiviteter.

Williams’ sunde kostvaner er uden tvivl en af årsagerne til, at hun stadig i dag, som 37-årig, ligger i toppen af kvindelig tennissport. Forud for Wimbledon 2018 er oddsene for, at Venus Williams vinder turneringen for eksempel 19.00, og for øjeblikket ligger hun nummer 9 på WTA Singles verdensranglisten for kvinder, hvilket er imponerende i forhold til hendes alder og autoimmune sygdom. Hun lægger heller ikke skjul på, at hun ikke har planer om at stoppe tenniskarrieren lige foreløbig. 

Men hvad er så Venus Williams’ yndlingsingredienser til den perfekte juice? Ifølge interviewet med Shape er jordbær, mango, spinat og ingefær altid en sikker vinder. På ovenstående billede, der er fra Williams’ Instagram profil, kan man se at hun har lavet en ernæringsrig trænings-smoothie bestående af spinat, blandede grøntsager, banan, mango, agurk, persille og chia-flax frø.

Den smukke afro-amerikaner understreger dog, at det vigtigste er, at man selv kan lide de ingredienser, man kommer i ens “cocktail” – og ikke at det alt sammen er superfoods. 

Jeg siger altid til andre, at man skal huske at nyde det, man indtager. Hvis man lever af en plante-baseret kost, så sørg for at spise noget, som du kan lide. Hvis man ikke kan nyde ens mad, ved jeg ikke hvor sjovt livet ville være!” lyder det til slut fra Venus Williams. 

(Besøgt 140 gange, 1 besøg i dag)

Skriv en kommentar