50 juiceopskrifter som ebog
50 juiceopskrifter som ebog

FAQ om juice

FAQ om juice – Her har vi samlet de mest stillede spørgsmål omkring det at lave sin egen hjemmelavede juice. Vi håber at dette kan gøre dig lidt klogere på hvordan det foregår med at lave sin egen hjemmelavede juice, og drikke den som en juice kur.

FAQ om juice SPØRGSMÅL: Jeg undre mig over at der ikke er en eneste opskrift (red: e-bog med 50 juiceopskrifter) hvor der skal tilsættes en form for sund olie?

Eks. Macadamianødde olie, rapsolie eller olivenolie. Da disse jo indeholder en masse monumættet fedt som er rigtig godt for kroppen og i forbindelse med vægttab.

(kilde; Frk.skrum Div bøger skrevet af majbritt engell)

SVAR: Vi har valgt at lave alle opskrifterne i bogen (red: e-bog med 50 juiceopskrifter) ud fra KUN at bruge ren juice uden tilsætningsstoffer. Så som olier o. lign. da disse ting ikke er noget vi har nok viden om, og fordi vi hellere vil fokusere på de gode ting i frugter og grøntsager som bliver til sund juice.

Om du vælger at bruge olier eller andre ting sammen med din juicekur. Skal være op til dig selv, og der må du finde viden om disse ting andetsteds end hos os.

Vi bliver jævnligt kontaktet af andre firmaer der har det ene og det andet som man kan tabe sig af. Men vi afviser dem alle, da vi KUN vil fokusere på selve juicen. Og de gode ting der er i denne.

Men som sagt, vil du gerne tilsætte diverse olier og lign. Så tag kontakt til dem der skriver om disse. Og som har forstand på disse ting, for at blive klogere på dette, som du jo allerede har gjort.

Om du vil eksperimentere med at bruge f.eks. olier sammen med din juicekur. Skal være helt op til dig selv, men hvis disse olier er godt for noget, så kan det da ikke skade at prøve :-).

Evt. en periode med olierne, og en periode uden, og så se om du kan mærke forskel.

Bestil e-bog med 50 juiceopskrifter som PDF eller mobil app – klik her

FAQ om juice


SPØRGSMÅL: Jeg tænkte også på om ikke det ville have en god virkning på vægttabet, hvis man spiser lidt mandler til en af juicerne? Da mandler jo har en gavnlig effekt på mavefedtet.

SVAR:Vi har hørt at det skulle være godt at indtage en smule mandler i forbindelse med et vægttab, da disse skulle indeholde nogle sunde olier der kan medvirke til et vægttab, men det er ikke noget vi har erfaring med selv.

Du skal desuden huske på at alt som du indtager, ud over friskpresset juice som er lavet i en rigtig juicepresser eller slow juicer, der sorterer “bulken” (frugtkødet) fra frugter og grøntsager, er den mest effektive måde at lave en detox kur (tabe sig) på, da du sorterer alle fibre fra, og derved opnår en langt lettere måde for kroppen at komme af med det du indtager.

I dette tilfælde juice og vand, hvilket gør vægttabet både hurtigere og mere effektivt, end hvis du også indtager de fibre der er i frugter og grøntsagerne. Men igen, så kan du jo forsøge dig med lidt mandler i en periode, og så en periode uden mandler, hvis du gerne vil tygge lidt på noget under din detox.

Men vi kan ikke bekræfte om det virker eller ej at indtage mandler sammen med en juicekur eller ej. Der må du igen ud at indsamle information på nettet om mandlers effekt og hvor mange du må indtage hver dag under en detox kur.

FAQ om juice


SPØRGSMÅL: Hvorfor står der ikke i jeres opskrifter (red: e-bog med 50 juiceopskrifter) hvor mange milliliter/liter hver opskrift bliver til?

SVAR: Vi har valgt ikke at skrive hvor meget juice der bliver ud af hver enkelt opskrift, fordi vi vil lade dette være op til jer der bruger bogen om at bestemme og dosere portionerne efter smag og behov.

Desuden kan der også være forskel på hvor store de enkelt frugter og grøntsager er, så det kan variere noget om hvor meget juice du får ud af ingredienserne.

Det er desuden også forskelligt hvor meget juice du får ud af de enkelte typer juicemaskiner på markedet.

Det kan variere rigtigt meget, og du får f.eks. en del mere juice ud af en god slow juicer maskine, end de billigere modeller som flænser ingredienserne i høj hastighed.

FAQ om juice


SPØRGSMÅL: Må man godt have lov til at drikke 3 liter juice af den samme slags på én dag? Eller skal de helst være forskellige?

SVAR: Som hovedregel kan vi anbefale at du helst holder dig til de grønne juiceopskrifter hvis du ønsker et godt og effektivt vægttab. Vi anbefaler til vægttab at du laver juicen hovedsageligt af grøntsager, og laver fordelingen af frugt og grønt til 80/20 reglen.

Hvilket betyder at du bruger maksimum 20% frugt og 80% grøntsager, da der jo kan være en del mere frugtsukker i frugter end der er i grøntsager, og sukker skal man helst holde sig så meget fra som muligt hvis man ønsker sig et vægttab.

Hvis du ikke allerede har set den, så vil vi anbefale dig at se Joe Cross’ film “Fat, Sick and Nearly Dead” (se trailer til filmen her: “Fat, Sick and Nearly Dead”), som virkelig kan give god inspiration til at komme i gang med juice detox.

Han drikker for det meste udelukkende grønne juicer. Vi har blot lavet forskellige opskriver i vores bog for at det ikke skal blive alt for surt. Og der sker ikke noget ved at mikse juicerne igennem dagen, eller dagene, så du også får lidt søde juicer ind imellem alle de grønne juicer, der i nogle tilfælde “bare skal overstås”.

Så om du drikker den samme juice hele dagen, eller du kombinerer dem er lidt op til dig selv og hvor lang tid du vil bruge på at lave dine juicer. Men en god ide er at finde dine favoritter rent smagsmæssigt, da dette gør det mindre “smertefrit” i længden. Og med smertefrit mener vi at det er meget sjovere at drikke en juice du syntes smager godt, end en juice som du ikke kan lide.

FAQ om juice


SPØRGSMÅL: I jeres opskrifter er der nogen juicer der er lavet på ren frugt. Hvordan skal de indgå i juicekuren, når det med henblik på vægttab? For jeg går ud fra at de fleste af de 3 liter om dagen skal være fra grøntsager? Og ikke bare ren frugt.. Så hvornår skal man drikke dem der kun er lavet på frugt?

SVAR: De juicer der er lavet af ren frugt, kan du som tidligere skrevet, bruge til enten hvis du bare gerne vil have en sundere livsstil og ikke har det store ønske om et vægttab.

Der er jo stadigt masser af gode vitaminer og mineraler i frugt som er rigtigt godt for din krop, og så er det jo også en del sundere at drikke frugtjuice end f.eks. sodavand, øl og lign.

Du kan også sagtens kombinere din juicekur med at tage en ren frugtjuice ind imellem, som en slags “slik”, uden det gør den store skade på din juicekur.

Bare du ikke gør det hele tiden. En juicekur er bare mere effektiv hvis du holder dig til de grønne juicer. Det er en smagssag hvornår du kan drikke en ren frugtjuice. Og det har vi ikke nogen bestemte regler for, men du kan jo igen gå ud fra 80/20 reglen, og sige at hvis du laver rene grønne juicer kun ud af grøntsager 80% af tiden, så kan du drikke rene frugtjuicer de resterende 20% af tiden.

Men husk på, at det ikke er alle der ønsker et vægttab med en kostændring og det at bringe hjemmelavet juice ind i en sundere livsstil. Der findes masser af mennesker derude der bare gerne vil have en sundere livsstil, som har en masse gode effekter når du laver din egen hjemmelavede juice.

Det kan være at slippe af med diverse sygdomme og skavanker som eksempelvis søvnløshed, sukkersyge, uren hud, trist hår og mange andre ting.

Derfor har vi lavet en blanding af mange forskellige juiceopskrifter i vores e-bog med 50 juiceopskrifter. Mange sportsfolk bruger også juice på den ene eller anden måde for at holde kroppen fit til de bedste præstationer, samt at vedligeholde deres “kampvægt” på et godt niveau.


SPØRGSMÅL: Jeg har ikke brug for at tabe mig i vægt, kan jeg stadig gennemføre en juice detox-kur?

SVAR: Hvis du er på en juice detox-kur, af andre årsager end at tabe dig, som f.eks. af helbredsmæssige årsager, så bør du indtage proteiner ved siden af juice detox-kuren, for at opretholde vægten, men stadigt få effekten af kuren. Disse proteiner kan eksempelvis indtages som proteinpulver, eller i form af proteinholdigt kød.


SPØRGSMÅL: Stængler på grøntsager, kan jeg juice dem eller skal de skæres af?

SVAR: Stængler…juice dem! Det vil give mere flydende. Skræller, det er et spørgsmål om personlig smag. Skræl indeholder vigtige plantenæringsstoffer, men kan give din juice en bitter smag. Hvis du juicer skræller, så brug økologiske produkter og vask dem godt inden du juicer dem.


SPØRGSMÅL: Kan jeg gennemføre en juice detox-kur mens jeg er gravid eller ammer?

SVAR: Nej. På grund af forskellige ernæringsmæssige behov under graviditet og amning, er en juice detox-kur ikke anbefalet i disse perioder.


SPØRGSMÅL: Må jeg tygge tyggegummi mens jeg er på juice detox-kur?

SVAR: Ja, men du skal helst bruge naturligt tyggegummi uden sukker og sødemidler i.


SPØRGSMÅL: Må jeg drikke kaffe og te, mens jeg er på juice kur?

SVAR: Koffein er et stof, der metaboliseres (omdannes) via vores lever. Det betyder, at leveren skal udføre ekstra arbejde for at fjerne koffeinen fra vores krop. Indtagelse af koffein vil derfor give din krop ekstra arbejde, og kan faktisk potentielt begrænse den samlede effektivitet af en juice detox-kur. Så vi anbefaler ikke at drikke kaffen mens du er på juice detox-kur.

Angående te, så skal du holde dig fra te, som har koffein i sig. Det er mest gældene ved sort og grøn te. Hvid te har som regel ikke noget koffein. Men generelt skal du holde øje med om det er koffeinfri te, du køber.


SPØRGSMÅL: Hvorfor er det ikke godt at ryge mens jeg er på juice detox-kur?

SVAR: Rygning indfører giftstoffer i kroppen, hvilket er i strid med formålet med saftfremstilling/Juicing. Målet er at øge dit indtag af plantenæringsstoffer fra planter. Så du skal være så fri af giftstoffer som overhovedet muligt under en juice detox-kur. Derfor anbefales det ikke at ryge mens du er på juice detox-kur.


FAQ om juice

SPØRGSMÅL: Kan jeg bruge min blender og stadig få de samme resultater som med en rigtig juicemaskine?

SVAR: Hvis du er på en juice detox-kur, anbefaler vi dig at bruge en saftpresser, altså en rigtig juicemaskine. Ved saftpresning med en rigtig juicemaskine vil du opleve en hurtigere effekt på vægttab og sundhedsmæssige forbedringer i al almindelighed. Der er betydelige forskelle mellem blanding og saftfremstilling. Og du kan læse mere om dem ved at gå til juicer vs. blender artiklen.


FAQ om juice

SPØRGSMÅL: Hvorfor kan jeg ikke bruge en blender?

SVAR: Fordi det ikke er en saftpresser.

Bare rolig, dette spørgsmål er en del af læreprocessen når du vil i gang med at lave din egen hjemmelavede juice. Det er meget enkelt, for saftpressere laver juice. Blendere laver smoothies. En smoothie er ikke juice. De bedste juiceopskrifter er lavet med saftpressere/slow juicere i tankerne. Hvis du forsøger at lave juice i en blender oplever du en meget klumpet juice som er svær at drikke. Hvis du ikke har en saftpresser/slow juicer og stadig gerne ønsker at gøre dette. Kan du Google “juice fremstilling med en blender” for at finde en mulig måde at gøre dette på. Læs mere om forskellen, ved at klikke her.


Bestil e-bog med 50 juiceopskrifter som PDF eller mobil app – klik her

SPØRGSMÅL: Kan jeg opbevare min juice?

SVAR: Ja.

Juice kan opbevares i op til 72 timer i køleskabet, i en lufttæt beholder. Ja, der forsvinder vitaminer efterhånden, men det er en meget langsom process. Du kan faktisk også fryse din juice.


FAQ om juice

SPØRGSMÅL: Kan jeg bruge mine egne opskrifter?

SVAR: Ja.

Vi giver dig inspiration til huskeliste og opskrifter. Men du er velkommen til at bruge enhver opskrift, du ønsker. Udfordringen er at drikke mindst 1 glas juice om dagen. Hvordan du opnår det er op til dig! Du kan drikke gulerodsjuice i 30 dage, hvis du ønsker det


FAQ om juice

SPØRGSMÅL: Nogen siger at der er mange kalorier i juice

SVAR: Nå, er der det 🙂

Kalorieindholdet i en juice er ikke det samme som kalorieindholdet i en kartoffelchip. Juice sukker er ikke det samme som sukkerproduktion. Du må ikke bekymre dig over at få fedt fra juice.

FAQ om juice

(Besøgt 9.023 gange, 1 besøg i dag)

Comments (10)

 • Avatar

  Janne

  |

  Da jeg har diabetes 2 vil jeg hører Inden jeg invisterer i både maskine og bøger om dette er noget jeg kan få gavn af med hensyn til vægttab?

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Janne
   Tak for dit spørgsmål.
   Umiddelbart sker der ikke noget ved det, tværtimod.
   MEN, vi anbefaler at du taler med din læge for en sikkerheds skyld, inden du går i gang med en juice kur, hvis du har diabetes 2.
   Vi har KUN hørt om gode resultater for diabetes patienter der begynder på en juice kur, uanset om det er 100% juice kur, eller bare et stort glas hjemmelavet juice om dagen.
   HUSK, at der er frugtsukker i frugter, så det er nok den del du skal tage en snak med din læge om.
   Held og lykke med det ;-).

   De bedste hilsner

   Jan Bachmann
   Juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  Anne

  |

  s 149: … skal du drikke disse proteinshakes hver eneste dag under kuren” – Men når jeg kigger i kuren, så kan jeg ikke se, at der står “proteinshakes” nogen steder. Jeg kan se, at jeg skal tilsætte proteinpulver, men…

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Anne
   Vi er ikke helt sikre på hvad du refererer til her (s 149:)?
   Vil du uddybe? Ligner en side i en bog du er ved at læse.

   De bedste hilsner
   Juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  Mie

  |

  hej.
  Er det muligt at komme bønner fra dåse i juicerne for at få protein?
  Mvh Mie

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Mie
   Ja, det er da muligt, men du skal bare være klar over at der er meget konserveringsmiddel osv. i bønner fra dåse. Vi anbefaler hellere at du får fat i noget 100% Whey proteinpulver, hvis du gerne vil booste din juice med proteiner.

   De bedste hilsner
   Jan Bachmann
   Juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  Ninna

  |

  Hvis man går på en juice kur og lang tid er man så det og skal man kun leve af juicen i den tid. Dvs. Ingen brød, kød og andet drikke

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren.dk

   |

   Hej Ninna
   Det er fuldstændigt op til dig selv. Der er ikke nogle deciderede regler inden for dette. Så om du kører en juicekur 100% i f.eks. 3, 6, 12, eller 15 dage, er helt op til dig selv, og hvad du vil have ud af din juicekur. Du kan gå på juicekur af 2 årsager. Enten at tabe dig, eller bare at få renset ud. Du vil opleve udrensning i begge tilfælde, men har du ikke brug for at tabe dig, kan du tilføje proteinpulver, eller flere fibre til din juicekur. Nogen vælger at gå på juicekur i længere tid, enten 30 dage eller 60 dage, hvis de ønsker et større vægttab. Kører du på 100% ren juicekur, skal du udelukkende leve af din egen hjemmelavede juice med 3 liter om dagen, samt vand ved siden af, hvad du nu føler tørst til. Du kan også vælge at at erstatte et eller to måltider med 1 liter juice pr. måltid. Håber at det gav dig svar på dine spørgsmål. Ellers spørger du bare igen, hvis noget skal uddybes.

   De bedste hilsner
   Jan Bachmann
   Juicekuren.dk

   Reply

 • Avatar

  linda

  |

  hej.
  jeg har før drukket juice for at få mere energi og det .å man sige jeg fik.

  nu vil jeg gerne kombinere det med vægttab
  og derfor vil jeg tælle kcal. men hvordan skal jeg tælle kcal i juicen. er i tvivl 🙂

  Reply

  • Avatar

   Juicekuren

   |

   Hej Linda

   Tak for dit spørgsmål.

   Umiddelbart kan du lige prøve at kaste blikket på denne side: https://juicerecipes.com/build/
   Her har du mulighed for at opbygge din opskrift.
   Du kan altid bruge Google translate til at oversætte de danske ord/ingredienser til engelsk.

   Og for at få de rigtige mål kan du anvende denne side: https://www.convertunits.com/
   Her kan du “oversætte” mål såsom “cup” til almindelig deciliter (dl).

   Håber du kan bruge svaret 🙂

   De bedste hilsner – Juicekuren

   Reply

Skriv en kommentar